Karamell krém

1 púpos evőkanál lisztet
2 rendes csésze /szűk fél liter/ tejjel jól elkeverünk.  (a lisztre csepegtetjük a tejet és folyamatos keveréssel simára dörzsöljük) Ha nem elég sima használhatunk gépi habverőt is.

3 ev.kanál kristálycukrot megpirítunk.(száraz lábosba tesszük és kavargatjuk amég sötétbarna színe lesz és füstölni kezd)

Levesszük a tűzről és lassan ráöntjük a lisztes tejet. Állandóan keverjük mert futni kezd. Ezért jó ha legalább 1 literes lábast használunk.
Először a hidegtől a cukor megkeményedik de a folytonos keveréssel sima lesz.
3 percig kevergetve főzzük.
1 evőkanál cukrot tetszünk  közben bele mert a pirított cukor nem édesít. 

Hűlés közben még keményedik egy kicsit. Hígíthatjuk hideg tejjel.