Tórúsgombóc

15-16 darab

1/2 kg. tehéntúrót (sovány)
2 egész tojást
7 ev.kanál grízet
egy tálban, először villával,majd kanállal jól összekavarunk
10 percig pihentetjük
közben fazékba (3 literes)
1 kiskanál sóval vizet forralunk
A forró vízbe mártott evőkanállal, gombócformaszerűre ügyeskedve, veszünk a tálból masszát és azt, enyhén csapva tesszük főni a vízbe.
Amíg fő, 3 ev.kanál olajat és 4 ev.kanál prézlit jól átforrósítunk és levesszük a lángról
Miután a gombócok feljöttek a víz tetejére, várunk 3 percet. Szűrőkanállal kiveszünk pár gombócot és a prézlis lábosba téve megforgatjuk annak tartalmában.

Melegen tarthatjuk ha befedjük a gombócokat és visszatesszük a fövővizes edény tetejére.
Van, aki cukorral van, aki tejföllel szereti.