Aranygaluska

(2 szűk adag)

1/4 kg. lisztből
1 tojásból
8 deka margarinból
1 ev.kanál cukorból
pici sóból
1 deci langyos tejben és csipet cukorban felfuttatott 15 gramm (1,5 deka)élesztőből tésztát gyúrunk. Jól megdagasztjuk, amég a tálról és a kézről is leválik a tészta. Igazi jó kalácstészta!
1 órát kelni hagyjuk
Formát vagy lábost kikenünk vajjal és liszttel.
Olajba mártott kanállal galuskákat szedünk éa egymásmellé rakjuk őket az edény alján.Nem túl sűrűn, hogy férjen dió közé.
Ha egy sort leraktunk megszórjuk darált dióval és kristály-cukorral.
Majd még egy sort rakunk és azt is megszórjuk, amég a tészta tart. Diós cukor kerüljön a tetejére.
Lassú tűznél, előremelegített sütőben megsütjük. (megkopogtatjuk a tetejét és ha jó kemény a közepén, akkor valószínűleg át van sülve)