Aranygaluska

(4 adag adag , lábos 20x8 cm)

1/2 kg. lisztből
1 tojásból
8 deka margarinból
 2 ev.kanál cukorból

1 tasak vaníliás cukorból

pici sóból
1 deci langyos ( kéz meleg) tejben és csipet cukorban felfuttatott 250 gramm (2,5 deka)élesztőből 

1 csésze ( 2,5 deci) kéz meleg tejből tésztát gyúrunk. Jól megdagasztjuk, amég a tálról és a kézről is leválik a tészta. Igazi jó kalácstészta! Célja, hogy az élesztő minél több oxigént kapjon!.
1/ 2 órát kelni hagyjuk
Formát vagy lábost kikenünk vajjal és liszttel.( vagy sütőpapír)
Olajba mártott kanállal galuskákat szedünk, beleforgatjuk kristálycukor és őrölt dió keverékébe és egymásmellé rakjuk őket az edény alján.Nem túl sűrűn, hogy férjen még diókeverék , amivel még megszórhatjuk.

Majd még egy sort rakunk reá és azt is megszórjuk, amég a tészta elfogy. Diós cukor kerüljön a tetejére.
Lassú tűznél, előremelegített sütőben (180 fok) megsütjük ( 35- 40 perc) Kötőtüt vagy más hegyes dologgal átszúrjuk a közepét és ha a kihúzott tű száraz , akkor át van sülve.