Káposztáscsiga /gombás/

1 tepsihez:
1 db. kb. 60 dekás friss káposztafejet megreszelünk /gyalulhatjuk de apróra/
2 evőkanál olajjal lábosba tesszük
3 csipetnyi só és lassú tűznél, gyakori kavargatással megdinszteljük. Kóstolgatva puha legyen és egy kicsit lebarnulva.
Meggyúrjuk a Sós Pogácsa tésztáját:
20 deka liszt
10 deka margarin
1 tojás
fél deci tejben +csipetnyi cukor+2.5 gramm élesztőt felfuttatunk
2 evőkanál tejföl
1 csapott kiskanál só
Jól összedagasztjuk Egy órát kelni hagyjuk.
Vékonyra /3 mm/ vastagra, téglalapalakúra, tepsi hosszúságúra  nyújtjuk, megkenjük a kihűlt és megorsosott káposztával, hosszabbik oldalával párhuzamosan elvágjuk és tömötten felcsavarjuk. Vékony tekercs = kisebb csiga.A tepsi hosszúságú  rudat  2 ujjnyi széles darabokra vágjuk és a tepsibe tesszük /a csigavonal vízszintesen legyen/
10 perc pihentetés után, lassú tűznél sütjük.

Készíthetjük dinsztelt gombával is!