Vegyes savanyúság

4 darab 3 literes üveghez:
4 darab karalábé
8 darab csípős paprika
12 szál torma
4 darab celler
2 kg murok
12 fej aprócska (diónyi)hagyma
2 fej karfiol
12 darab zöld paradicsom
2 kicsi fej káposzta
8 darab kicsi, zöld alma
12 cikk foghagyma
Mindezt meghámozzuk, megmossuk, cikkekre vagy apróbb darabokra vágjuk és belerakjuk az üvegekbe úgy, hogy ha lehet minden üvegbe, mindenből egyformán jusson.
Feltöltjük az üvegeket vízzel, amit aztán egy nagyobb edénybe letöltünk, úgy hogy az üvegek száját tenyerünkkel befogjuk.( a tartalmuk ne boruljon ki)
Minden liter vízhez 40 gramm 1 bú evőkanál) sót keverünk, felfőzzük és forrón az üvegekbe visszatöltjük.
Egy hétig a konyhában hagyjuk az üvegeket, amelyek alá tányérokat teszünk, hogy a forrás közben kifolyó lét vissza tudjuk majd tölteni.
Amikor a levük letisztult, lekötjük az üvegeke és kamrába tesszük. ( elég csak lefedni őket, nem kell légmentesen)Ha kiveszünk az üvegekből az ottmaradt rész nem romlik meg.
Tehetjük az egészet egy nagy edénybe is.

Minimum három féle zöldséggel már finom! Nem muszáj minden.