(1 ev.kanál liszt = 1 palacsinta
1 egész tojás
3 (vagy 4 ) ev.kanál liszt (75 gramm)
1,50 deci tej + 2 deci tej (vagy bor, vagy víz, vagy szódavízzel keverve))
kis só
1 késhegynyi cukor
Először a lisztet keverjük el a lassan adagolt folyadékkal, hogy csomómentes legyen.
Aztán tesszük bele a többit.(Ha csomós kavarható mixerrel)
Olajos ,forró palacsintasütőbe teszünk belőle meritőkanállal belőle, ha egyik fele megsült késsel megfordítjuk.(Ha odaragad, túl száraz a palacsintasütő. Égessünk benne előbb egy kis olajat) Minden vevés előtt felkavarjuk a tésztát!
Jó ha a tésztát elkészítés után egy kis ideig állni hagyjuk!
Nem kell olajozni a sütőt ha a tésztába 1/2 deci étolajat töltünk amikor az már kész van.
Burkoláshoz ( pl. hús): tojásonként 4 kanál lisztet használunk