Palacsinta

(1 csapott ev.kanál liszt = 1 palacsinta

2 egész tojás
20 deka (=10 ev.kanál liszt)
3 deci tej  + 2 deci szénsavasvíz (vagy bor, vagy víz)
kis só
1 kávéskanál cukor
Először a lisztet keverjük el a lassan adagolt folyadékkal, hogy csomómentes legyen.
Aztán tesszük bele a többit.(Ha csomós kavarható mixerrel)
Olajos ,forró palacsintasütőbe öntünk belőle, ha egyik fele megsült késsel megfordítjuk.(Ha odaragad, túl száraz a palacsintasütő. Égessünk benne előbb egy kis olajat) Minden vevés előtt felkavarjuk a tésztát!

Jó ha a tésztát elkészítés után egy kis ideig állni hagyjuk!
Nem kell olajozni a sütőt ha a tésztába 1/2 deci étolajat töltünk amikor az már kész van.

Burkoláshoz: tojásonként 4 kanál lisztet használunk