Diókrémes mézes szelet (szalalkális)

7 deka vaj vagy margarin
14 deka méz
szelíd tűzön felforrósítjuk, majd langyosra hűtjük.
1/2 deci tej
3 tojás
2 deka (20gramm)szalalkáli
belekeverünk és hozzáadjuk a
50 deka lisztet
1/2 kávéskanál fahéj
1 órán át pihentetjük. Átgyúrjuk. Két részre osztjuk. Lisztezett sütőpapír között kinyújtjuk 32x32 cm-es lap!! A papírral belehúzzuk a tepsibe. A felső papírt levesszük és 200 C fokos lerben 12-15 percig sütjük.
Ha kihűltek 3 drb. 10x30 cm-es lapokra vágjuk.
KRÉM: 2 tasak vaniliás pudingpor
8 deka cukorpor
6 deci !! tej
2 tasak pudingot péppé főzzük és beleforgatunk
25 deka darált diót és hagyjuk langyosra hűlni.
20 deka porcukrot
25 deka vajjal
4 tas vaniliás cukorral habosra kavarunk,
reszelt narancshéjat
6 ev. kanál rumot adunk hozzá.
A lapokat megkenjük, Díszítjük.