6 személy ( 3 deci/ fő) = 2 liter
30 deka apró kockákra vágott húst beleteszünk
3 evőkanál olajban üvegesre dinsztelt
1 tojás nagyságú apróra vágott hagymába
Párszor jól megkeverjük, amég a hús kifehéredik,
1 kiskanálnyi piros porpaprikát szórunk rá,
1 mokkás kanálnyi "vegetát" is és feltöltjük 1 liter hideg vízzel
Amég majdnem puhára fő 2 ev kanál olajban megdinsztelünk ( kb. 5 percig kavargatva) :
1 dr nagyobb murkot
1 petrezselymet 1 paszternákot 1 diónyi cellert.
Rátöltjük a forró húst levestől es öt percig főzzük.
Beleteszünk egy nagy vagy két kisebb apró kockára vágott krumplit.
sózzuk, feltöltjük, hogy elég híg legyen és kb. még 10 percig főzzük.
Jó ízt ad ha apróra vágott zöld paprikát vagy gogost is vágunk a hagymához.