Gulyás leves

 6 személy ( 3 deci/ fő) = 2 liter

30 deka apró kockákra vágott húst beleteszünk

3 evőkanál  olajban üvegesre dinsztelt

1 tojás nagyságú apróra vágott hagymába 

Párszor jól megkeverjük, amég a hús kifehéredik, 

1 kiskanálnyi piros porpaprikát szórunk rá,

1 mokkás kanálnyi "vegetát" is és feltöltjük 1 liter hideg vízzel

Amég majdnem puhára fő 2 ev kanál olajban megdinsztelünk ( kb. 5 percig kavargatva) :

1 dr nagyobb murkot

1 petrezselymet 1 paszternákot 1 diónyi cellert.

Rátöltjük a forró húst levestől es öt percig főzzük.

Beleteszünk egy nagy vagy két kisebb apró kockára vágott krumplit.

sózzuk, feltöltjük, hogy elég híg legyen és kb. még 10 percig főzzük.

    Jó ízt ad ha apróra vágott zöld paprikát vagy gogost is vágunk a hagymához.