Rakott tök

4 személyre
8 kanál prézlit jénai tálban megpirítunk
rárakunk egy sor kockára vagy karikára vágott tököt,
közepes nagyságú tök (kb. 25-30 cm)
kis kanál Vegetával meghintjük (ételízesítő, levespor)
rászórunk egy kiskanál vágott zöld kaprot, vagy kakukkfüvet,
kicsit sózzuk (attól függ, hogy a húsfélék milyen sósak)
Kolbászkarikákat vágunk rá vagy sonkadarabokat vagy lesütött darált húst.
paradicsom karikákat teszünk rá bőven ( annyi mint a tök)
majd a tök másik felét,
pár hagymakarikát vágunk rá,
vékony szalonna darabkákkal borítjuk.
Mikor a tök megsült (szúrkáljuk) fedetlenül az előmelegített sütőbe
(200 fokon 40 perc,)
 Ráöntjük:
10 kanál liszt elkavarva
1 és fél csésze tejben
majd belekavarunk 1 deci tejfölt
1 kiskanál mustárt,
1 kis kanál vágott, friss zöld-kaprot, vagy kakukkfüvet.
Megszurkáljuk, hogy jól közé folyjon.
Vissza tesszük a sütőbe, amég megsül.

A tök nem rogyik le sütés közben. Vigyázzunk, a leve ne folyjon ki.