Sós pogácsa (konviktus) "burdufos"

SÓS KIFLI   (túró nélkül is jó)

1/2 kg liszt
25 deka margarin
1 tojás
csapott kiskanál só
1 deci tejben felfuttatott élesztő (mokkáskanálnyi cukorral)
( 4 evőkanál "burduftúró")
 2 evőkanál tejföl
Jól megdagasztjuk, lényeg, hogy lágy!! kőtestészta szerű massza legyen.
1 órát kelni hagyjuk.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk (inkább húzzuk),ne nyomjuk össze a tésztát
Kiszaggatjuk kerekre, felvert, egész tojással megkenjük.

Vagy 8 cipót csinálunk a ki nem nyújtott tésztából.
Egyenként kör formára nyújtjuk őket, 8 cikre vágjuk és
kívülről a háromszög hegye fele felcsavarjuk. Tölthetjük a kiflicskéket túróval, reszelt sajttal.

Ha nem sózzuk meg a tésztát, ízzel is megtölthetjük a kifliket.
Mindeniket tojással megkenjük sütés előtt. 
Két bő tepsi.