Piskótatekercs gesztenyés, krémes, ízes


Nagy tepsim ( 26cm x 37cm)

4 tojásfehérje és egy fél tojáshajnyi víz
4 kanál porcukrot keményre verni
1/2 sütőpor
4 tojás sárgáját éppen belekeverünk, majd
4 kanál lisztet rendre, lassan beleforgatunk, hogy ne negyon törjön a hab.
Kikent tepsiben, lassú tűzön, nem nagyon forró lerben sütjük.
200 gramm tejszínt
1 tábla gesztenyepüré géppel habosra kavarni
esetleg cukor
A melegen, vizes szalvétára kiborított piskótát, enyhén megöntözzük rumos cukros vizzel, rákenjük és feltekerjük a szalvéta segítségével.
A szalvéta másnapig rajta marad.
Főző csokoládét (2x2x3 ujjnyi)(4 evőkanálnyi)  gőz fölött hagyunk megolvadni
1 bő evőkanál olajjal és a tekercse öntünk.
 Ha köré papírt teszünk, majd elvesszük a tál körülötte tiszta marad.

Megkenhetjük savanykás lekvárral.
Vagy csokoládékrémmel (vásárolt is lehet)